Thursday, August 31, 2006

IKEA

Här bor jag alltså, i ett iskallt IKEA-land, omringad av Iskalla Klonade Eregerande Atomer. Egentligen är det ganska skönt att bo i en steril, tom och vit omgivning. Det finns liksom inga onödiga detaljer som fångar min uppmärksamhet. Istället svävar jag och mina tankar obehindrat omkring i rymden, utan att fastna i ett nät av vardagliga petitesser och dinglande julgranspynt.

1 comment:

samuel said...

iskallt, hårt, slätt, sterilt, blankt, perfekt, felfritt, ärligt. Att ha ett utrymme som inte stör, väcker känslor eller stämningar är underbart. Möjligheten att låta fantasin och skapande energin fylla rummet. Underbart, men otryggt. Inga minnen, realtioner, assosiationer med dit förlutna. Endast tomma väggar som blickar frammåt, som i sin totala vithet längtar efter färg, efter spår av liv, efter orsak att orka stå.

Det hårda, kalla, vita, perfekta, kan vara svår att rubba utan att samtidigt störa harmonin. Men med finskänsliga fingrar bryter man även den finast kvisten, så att spåret ser naturligt ut, harmoniskt.



ps, jäkla nice golv!!!